• Buiten genieten, binnen budget

  Buiten genieten, binnen budget

 • Eigen design, betrouwbare kwaliteit

  Eigen design, betrouwbare kwaliteit

 • Gratis bij jou thuis geleverd

  Gratis bij jou thuis geleverd

 • Advies en inspiratie op maat

  Advies en inspiratie op maat

Deze webshop heeft het Ecommerce Europe Trustmark!Deze webshop heeft het CBW label

Wat is teak?

Massieve teak

Teak is een tropische houtsoort met, als het nieuw is, een prachtige honingbruine kleur. Dankzij de natuurlijke teakolie die aanwezig is in het hout, is teak bestand tegen alle weersomstandigheden. Uw tuinmeubelen in teak mogen dus het hele jaar buiten blijven. Als onbehandeld teak wordt blootgesteld aan weersinvloeden, dan verandert de originele kleur geleidelijk naar de zilvergrijze patinakleur die zo kenmerkend is voor teak. Ook de structuur van het hout wordt iets ruwer. Blijft het teakhout vervolgens onbehandeld, dan zal het zilvergrijze patina veranderen in een donkergrijze kleur. Ook kan na enige tijd een groene aanslag ontstaan op het hout. Uiteraard is het altijd mogelijk het teakhout te reinigen en daarna te beschermen met de onderhoudsproducten van Bristol.

Gerecycled teak

Gerecyclede teak is afkomstig van huizen, bruggen, gebouwen, boten en andere constructies. Het teak dat teruggewonnen en hergebruikt wordt in BRISTOL tafels verschilt sterk van nieuw gekapt teakhout, dat afkomstig is van bossen of plantages. Elke tafel van gerecyclede teak heeft een unieke uitstraling en een specifieke look. Er zijn geen twee tafels dezelfde, elke tafel heeft een andere voorgeschiedenis die zich weerspiegelt in het hout. Vaak voorkomende kenmerken van gerecyclede teak zijn: inzetstukken, knoesten, spijkergaten, sleuven, pengatopeningen, … en andere onvolmaaktheden die het gevolg zijn van het gebruik in een vorig leven.

Een tweede leven
Gerecyclede teak is afkomstig van oude constructies. Het hout krijgt een nieuwe bestemming in de vorm van buitenmeubelen waar nog jarenlang kan van genoten worden. Hierdoor geniet het meubel ook de ecologisch strikt gecontroleerde FSC-erkenning. Versleten pengatverbindingen maken deel uit van het gerecyclede teak en llustreren de originaliteit van de tafel.

Generatie na generatie
Knoesten maken deel uit van de houtstructuur van de teakboom: de knoesten in Bristol tafels zijn generaties oud. Zij zijn een bewijs van een lang leven en een duurzaam karakter van het hout.

Karakter
(Spijker)gaten en sporen of oneffenheden die zijn achtergelaten door de ambachtslieden zijn onderdeel van het natuurlijke karakter en charme van het hout.

Natuurlijke elementen
Scheuren en barsten zijn het gevolg van de natuurlijke werking van hout dat reeds jaren geleefd heeft. Deze zijn kenmerkend voor de leeftijd en de voorgeschiedenis van het hout en zijn geen teken van mindere of slechte kwaliteit.

Solide en Sterk
Op plekken waar ooit knoesten of verbindingen hebben gezeten, worden inzetstukken aangebracht. Deze kunnen verschillende vormen en afmetingen aannemen. De inzetstukken bezorgen het hout opnieuw een strakke look en een effen oppervlak.

©2021 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01