• 33 Exterioo showrooms

 • Gratis thuis bezorgd

 • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

 • Tot 5 jaar Exterioo garantie

4 tips om de juiste parasol te kiezen

Vind je het ook zo moeilijk om een parasol te kiezen? Er is enorm aanbod van parasols en elke parasol heeft zijn voordelen waardoor het moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien. Maar wij geven je graag enkele tips zodat ook jij dé perfecte parasol voor op jouw terras kan kopen.

TIP 1: Een klein terras, kleine keuze? Neen hoor!

  Het is belangrijk om rekening te houden met de oppervlakte van jouw terras. Voor een klein terras ben je zeker niet beperkt tot staande parasols. Compacte zweefparasols kunnen zeker ook op een beperkte oppervlakte staan. Dankzij hun verschillende functies plaats je die exact zoals je wil en kan je deze bovendien ook nog compact opbergen.

  Voor een groot terras heb je meer opties. Kies je voor een zweefparasol of een staande parasol? Of waarom niet allebei? Zo kun je bijvoorbeeld een kleine staande parasol bij jouw ligbed plaatsen en een grote zweefparasol bij jouw tuin- of loungeset.

  TIP 2: Hout voor landelijk, aluminium voor modern

  Kies je voor een mast in hout of aluminium? De twee verschillende materialen hebben elk zijn look en voordelen.

  Houten masten zijn rustieker en landelijker dan een aluminium mast. Ze zijn een mooie aanvulling bij een landelijke tuin- of loungeset. Een parasol met aluminium mast en baleinen is dan weer net dat tikkeltje steviger, maar toch nog licht, en moderner. Aluminium is trouwens heel onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

  TIP 3: Zorg dat je jouw parasol gemakkelijk kan openen

  Het klinkt evident, maar helaas is dat niet altijd het geval. Het openen van een parasol zou altijd een gemakkelijke en snelle klus moeten zijn. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor het systeem dat voor jou het beste is.

  Een katrolsysteem vind je terug bij onze staande parasols en bedien je door te trekken aan twee touwen. Een zwengelsysteem werkt, zoals de naam het al verklapt, met een zwengel waar je moet aan draaien om de parasol te openen of te sluiten. Een kliksysteem werkt dan weer net zoals een paraplu. Bovenaan klikt de parasol automatisch vast en door een drukknop in te drukken, laat je hem even gemakkelijk opnieuw zakken.

  video

  TIP 4: Hou rekening met de zon

  Het is belangrijk om voor de aankoop van een parasol ook na te denken waar je de parasol precies wilt plaatsen en in welke richting hij moet kunnen staan of draaien. Hou hierbij ook rekening met hoe de zon op je terras schijnt. Een tiltfunctie kan, bij een laagzittende zon, bijvoorbeeld heel handig zijn zodat je de parasol niet alleen achterwaarts, maar ook naar links en rechts kunt kantelen. Zo breng je schaduw waar jij die exact wilt.

  ©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01