• 33 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

5 buitenactiviteiten voor in de kerstvakantie

Want wat in je woonkamer kan, kan ook in je tuin

Kerstvakantie. Voor velen dé perfecte periode om het binnen gezellig te maken en knus bij elkaar te kruipen. Toch zijn er ook leuke dingen om buiten in je tuin of op je terras te doen - met alleen je gezin of ook samen met familie en vrienden. Dit zijn onze 5 tips. Geniet ervan!

1. Organiseer een kerstspeurtocht in de tuin

Maak van kerstcadeautjes uitpakken iets speciaals en organiseer een kerstspeurtocht. Geef een envelop met een puzzeltje of raadsel. De oplossing vertelt waar de volgende hint verstopt is. Zo ga je door tot de allerlaatste hint verklapt waar het cadeau ligt. Ook leuk: laat je buren een hint bij hen in de tuin leggen.

2. Zet de kerstboom buiten

Het versieren van de kerstboom is een zalig ritueeltje. Maar waarom zou je de boom dit jaar niet buiten zetten? Ook dan is het versieren een feestje. Zeker met warme choco en snoepjes erbij. Wellicht kun je nog extra kerstversiering maken. Zoals een slinger van popcorn en cranberries. Of hang voor de vogeltjes kleine vetbolletjes in de boom.

Kerstspeurtocht in je tuin
Kerstboom buiten

3. Vertel verhalen in de tuin

Is het buiten droog of heb je een overkapping in de tuin? Pak jezelf goed in en maak een vuurtje in een vuurkorf. Rooster marshmallows, drink iets warms en vertel verhalen bij het vuur. Zet kerstliedjes op (niet te hard natuurlijk) en zing gezellig mee. Of heb je muziekinstrumenten in huis? Dan kan je die kerstliedjes natuurlijk ook zelf spelen!

4. Maak van je tuin een openlucht winterdisco

Als je dan toch warm aangekleed bent: tijd voor winterdisco! Maak er een heuse Tomorrow-winter-wonderland van. Hang je tuin vol buitenverlichting, zet muziek op en dansen maar. Er zijn tegenwoordig ook kerstlampjes verkrijgbaar die kunnen bewegen op de muziek.

Verhalenavond in de tuin
Maak van je tuin een openluchtdisco

5. Organiseer een winter BBQ

Misschien niet heel nieuw, maar wél leuk. Steek de barbecue aan en rooster er een mooie kip op, of lekkere groentes. En voor de kinderen pizza’s - eventueel in de vorm van kerstbomen - die ze zelf kunnen beleggen. En om het extra gezellig te maken, zet je onze speciale winter BBQ playlist op. Die vind je hier: spoti.fi/3F4oeS1

Organiseer een winter BBQ

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01