• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

6 redenen waarom volkeramische tafels ideaal zijn voor buiten

Waar keramiek vroeger vooral binnenshuis werd gebruikt voor keukenbladen en badkamers, is het inmiddels ook een enorm populair materiaal geworden voor toepassing buitenshuis. Het levert immers veel voordeel op: naast de mogelijkheid om een strak design te creëren is het een oersterk materiaal dat moeiteloos weer en wind trotseert. We zetten de voordelen voor je op een rij.

1. Oersterk door gebakken aarde en mineralen

Een (vol)keramisch blad is het resultaat van een behandeling waarbij aarde en mineralen samengeperst en gebakken worden. Volkeramische bladen worden in één stuk vervaardigd wat het tot een oersterk materiaal maakt dat zeer goed bestand is tegen beschadiging. Sinds enkele jaren bieden we binnen het Bristol Luxe en Bristol Essentials assortiment volkeramisch als nieuw materiaal. De dikte van het tafelblad bedraagt 6 mm en de motieven worden aangebracht met een gepatenteerde digital design technologie. Een glasvezeldoek aan de onderkant versterkt het geheel nog eens extra.

video
Fano tuinset zwart-grijs - keramisch tafelblad - met 6 tuinstoelen en tuinstoelkussens

2. Bestand tegen weer en wind

Je tuintafel laat je het liefst het hele jaar door buiten staan. Keramiek is daarom de ideale match voor je terras inrichting. Het materiaal is water- en vorstbestendig, omdat het zo goed als geen vocht opneemt en in alle weersomstandigheden goed tot zijn recht komt. Daarnaast is keramiek ook UV-bestendig door het ontbreken van organische kleuren en dus volledig kleurvast. Ook hitte en vuur hebben geen vat op keramiek, het blijft daarmee in alle omstandigheden vormvast.

3. Zeer gemakkelijk in onderhoud

Keramische tafelbladen zijn uiterst onderhoudsvriendelijk en hygiënisch, aangezien schimmels en bacteriën niet het oppervlak kunnen binnendringen. Als dagelijks onderhoud volstaat het de tafel schoon te vegen met een vochtige doek. Maar ook reinigingsmiddelen beschadigen het oppervlak niet. Voor een grondige reiniging en bescherming kan je met een zachte doek of spons Bristol reiniger voor natuursteen en Bristol natuursteenbeschermer gebruiken om vervolgens af te spoelen met lauw water.

video
Luna tuinset zwart-grijs - keramisch tafelblad - met 10 tuinstoelen

4. Heel veel design mogelijk

Keramische bladen geven je terras inrichting meteen een strak design en dat hoeft niet alleen in zwart of wit te zijn. De keramische kameleons passen perfect bij elke stijl. Voor 2020 voegen we drie nieuwe kleuren toe aan het volkeramische aanbod: Strata Argentum (1), New York (2) en Calatorao (3). De nieuwe kleur Calatorao heeft een natuursteen/marmer uitstraling. New York toont een stilistische betonlook en Strata Argentum gaat voor een warme benadering van hout.

Personaliseer je terras naar wens met een totaalpakket van meer dan 10 verschillende motieven: Calacatta (4) voor marmerliefhebbers, Pierre Bleu (5) voor een blauwsteenlook, Fusion Beton (6) als je houdt van een industriële stijl met beton en zo zijn er nog veel meer.

Keramische tafelbladen
Marivo tuinset wit-grijs - keramisch tafelblad - met 6 tuinstoelen

5. Overvloed aan toepassingen

(Vol)keramisch is een erkend materiaal voor tafelbladen, maar wordt ook steeds vaker gebruikt voor andere toepassingen zoals de afwerking van een lounge, bijzet- en salontafels. Zo kunnen de nieuwe Rondo salontafels gecombineerd worden met volkeramische bladen.

6. 100% recycleerbaar

Keramiek wordt uitsluitend van natuurlijke materialen gemaakt zoals aarde, veldspaat en anorganische kleuren van natuurlijke oorsprong. Dit maakt keramiek tot een honderd procent natuurlijk product. Keramiek belast het milieu niet en kan eenvoudig gerecycled worden voor andere productieprocessen.

Je zult er weg van zijn

Gerelateerde artikels

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01