• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Natuurlijk buitenleven

David is al zo lang hij zich kan herinneren gefascineerd door kruiden en eetbare planten. Je vindt hem dan ook jaarrond heel vaak buiten of in zijn tuin. Met een chefdiploma en heel wat ervaring op zak zei hij enkele jaren geleden de keuken vaarwel en startte als zelfstandig herborist. Recent kreeg zijn carrière opnieuw een wending, hij verkoopt nu verticale kweektorens. Het groen kruipt duidelijk waar het niet gaan kan.


Lokaal gekweekte kruiden en eetbare bloemen

In de Belgische horecawereld is David Van Steenkiste een begrip. Met zijn bedrijf Herbas leverde hij de afgelopen jaren bijzondere, op eigen bodem gekweekte kruiden en eetbare bloemen in de meest exclusieve keukens van ons land. Toen die tijdens de lockdowns hun deuren sloten, maakte David gebruik van de tijd die hij plots had en stampte – bijna letterlijk - een compleet nieuw businessplan uit de grond. Hij vertaalde zijn jarenlange kennis naar een concept waarbij chefs, en bij uitbreiding iedereen, zelf smaakmakers kunnen kweken in verticale torens.

David Van Steenkiste

Kweektorens vanuit een groene visie

Met zijn torens spreekt David niet alleen professionele chefs aan. Ook hobbytuiniers zijn fan. “Je hebt helemaal geen grote tuin of terras nodig om zelf groenten, fruit of kruiden te kweken. Een eetbare tuin kan je met onze torens al op een kleine vierkante meter creëren. Ik vind het leuk om mensen te kunnen inspireren met mijn expertise en ze dan zelf ‘in gang te zetten’ met hun planten.”

Rust in eigen achtertuin

Het is geen verrassing natuurlijk dat je in Davids eigen tuin ook een explosie aan - al dan niet eetbaar - groen vindt. “Mijn vrouw Gael en haar vader runnen een chocoladebedrijf waarvoor we regelmatig experimenteren met kruiden of eetbare bloemen. En we maken ook onze eigen thee. Maar we zitten net zo graag eens gewoon niks te doen in onze tuin en ervan te genieten in een comfortabele zetel. Ons tuinmeubilair moet dus vooral uitnodigen om tot rust te komen en de tijd even stop te zetten. Het leven is al druk genoeg.”

Barolo tuintafel

De keuze van herborist David

Rufina zweefparasol

1. Rufina zweefparasol


Een zweefparasol is in alle opzichten praktisch, je kan ‘m makkelijk richten en kantelen. Doordat hij aan een grote boog boven je terras zweeft, staat hij bovendien niet de weg. De Rufina zweefparasol heeft zelfs wieltjes en is 360° draaibaar rond zijn as, makkelijker wordt het niet om een welverdiende siësta in de schaduw te doen.


Pagino balkonset

2. Pagino balkonset


Ik kan ’s morgens ontzettend genieten van een kop geurende thee terwijl ik mijn mails of de krant doorneem. Zodra het weer het toelaat, doe ik dat het liefst in de ochtendzon op het terras. In deze gezellige en comfortabele Pagino balkonset kan de dag dan niet meer stuk.


Barolo tuintafel

3. Barolo tuintafel

Mijn vrouw en ik nodigen graag vrienden uit in onze tuin voor een zonnige apéro of barbecue. De ovale vorm van de Barolo tuintafel brengt mensen letterlijk samen. Ze nodigt uit tot gesprekken die wat mij betreft tot in de vroege uurtjes mogen duren. Het volkeramisch tafelblad is zeer resistent tegen krassen, bestand tegen weer en wind én zeer gemakkelijk in onderhoud!©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01