• 33 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

De favoriet van Jeroen Maes

“Met kleine ingrepen kan je grootse dingen doen om de natuur een handje te helpen.”

Jeroen (32) is een groenprofessional en kan met recht en rede een buitenmens genoemd worden. De tuin aan zijn gezinswoning is dan ook een mooie afspiegeling van de filosofie die hij in al zijn ontwerpen doortrekt: genieten met oog voor detail en respect voor de omgeving.

De natuur in een glansrol

Bij het krieken van de dag ontmoeten we Jeroen in zijn habitat: een groen paradijsje in Ranst van waaruit hij zijn tuinaannemersbedrijf Groen Atelier runt. “We zijn geen klassiek tuinaannemersbedrijf”, valt Jeroen met de deur in huis. “We zoeken bij het ontwerpen van tuinen en zwemvijvers steeds naar een mooie symbiose tussen mens en natuur. We willen de natuur opnieuw meer naar de mens toetrekken en ze daarbij een glansrol laten spelen. Zowat 10% van België bestaat uit private tuinen, dus zit er best wel wat potentieel in om ons land groener te maken. Stel je voor dat iedereen een boom zou planten in zijn tuin, dan zou het er hier heel anders uitzien en ook de natuur zou daar veel baat bij hebben.”

Jeroen Maes

Samen genieten van groen


Hoe ziet de tuin van een tuinaannemer er eigenlijk uit? “In mijn eigen tuin mag het er allemaal iets wilder aan toegaan. Een afgereden gazonnetje zonder meer is eigenlijk een groene woestijn. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat het hier een jungle is. Er is wel degelijk flink nagedacht over het ontwerp. Wil je een levende tuin, dan kies je vooral inheemse beplanting waar lokale fauna dol op is. Een prairietuin die van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar bloeit, biedt insecten een fantastisch buffet. En ik werk uiteraard graag buiten, maar ik wil in mijn vrije tijd ook kunnen ontspannen. Een tuin waar niet té veel onderhoud aan is dus (lacht). Eentje waarin je kan ravotten en waar het ook gezellig vertoeven is."

Functionele en gezellige inrichting

“Een tuin is voor mij een ontmoetingsplek. Je komt er samen om een aangename tijd te beleven en meubels moeten dat weerspiegelen. Niet te veel tierlantijntjes, maar een functioneel design dat mensen aanspoort tot gesprekken en plezierige momenten. Als tuinaannemer heb ik het natuurlijk wel voor ecologische materialen, zoals recycled hout. Dat straalt toch een zekere warmte uit. Ideaal om de gezelligheid van de natuur door te trekken naar je meubels!”

Beauville tuintafel

De keuze van tuinaannemer Jeroen

Rondino picknicktafel

1. Rondino picknicktafel

De tuin moet een plek zijn waar je met vrienden en familie kan samenkomen. Wij delen onze tuin graag het hele jaar door met familie en vrienden, samen tafelen hoort daar steevast bij. Aan een ronde tafel kan je gemakkelijk met iedereen praten. Op de aluminium Rondino picknicktafel passen acht personen. Dat is al een klein feestje!


Beauville tafel

2. Beauville tafel

Ik heb als tuinaannemer uiteraard een zwak voor natuurlijke materialen. Met deze Beauville tafel uit naturel teak verzamel je op zwoele zomeravonden al je vrienden rond het kampvuur. Doordat de tuintafel deels uit gerecycleerde teak bestaat, past ze extra in mijn plaatje


All Weather

3. Lounge All Weather werpkussen

Het multifunctioneel Lounge All Weather werpkussenbestaat in 54 verschillende kleuren, dus daar vond ik heel snel mijn gading. Het kussen kan dienen als verhoogje voor kleine kinderen aan tafel, als zachte hoofdsteun in de hangmat of gewoon in het gras om op te luieren. En als het regent mag het gewoon buiten blijven liggen, super handig.©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01