• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Hoe onderhoud je jouw teak houten tuinmeubelen?

Dit is hét moment om jouw teakhouten tuinmeubelen van goed onderhoud te voorzien, zodat ze er stralend uitzien wanneer ze in het voorjaar weer op je terras of in de tuin neerzet. In dit blog een aantal tips hoe je jouw teakhouten meubelen kunt schoonmaken en onderhouden.

Teak houten tafel altijd behandelen

Er wordt weleens beweerd dat je teakhouten tuinmeubelen niet hoeft te behandelen, omdat teakhout vanzelf verkleurt en dit bij de charme van het betreffende tuinmeubel hoort. Natuurlijk moet je hout af en toe een beetje zijn gang laten gaan, maar je wilt ook zo lang mogelijk kunnen genieten van je teakhouten tuinmeubelen. Dan is het periodiek reinigen en bewerken van het hout zeker geen overbodige luxe. Het is natuurlijk wel zaak om het teakhout op de juiste manier te behandelen.

Teakhouten tuinmeubel schoonmaken

Voordat je aan de slag gaat met het reinigen van jouw teakhouten meubelen geven we al de belangrijkste tip mee: berg de hogedrukspuit zo diep mogelijk op in de voorraadkast, deze mag je absoluut niet gebruiken bij het schoonmaken van teak hout! Het hout kan hier namelijk ribbelig van worden en daarmee onherstelbaar beschadigen.

Teakhout kan het best gereinigd worden door het 'gewoon' handmatig met een spons of borstel schoon te maken. Gebruik daarbij voldoende lauw water, gemengd met soda of keukenzout, zodat het schoonmaakmiddel diep in het hout trekt. Vergeet ook niet goed met de richting van de houtnerf mee te bewegen voor optimaal resultaat.

Teakhouten tuinmeubel schoonmaken

Teakhouten tuinmeubelen bewerken

Laat je teakhout voor langere tijd onbewerkt dan zal je zien dat de kleur van het hout langzaam verandert. Er ontstaat dan meestal een wat lichtere, grijze kleur. Bij aanschaf van teakhouten meubelen wordt dit altijd duidelijk aangegeven, dus de meeste mensen zijn hier op voorbereid.

Je kunt het natuurlijk proces op z'n beloop laten, maar je kan er ook voor kiezen het teakhout met olie te bewerken, zodat het z'n oorspronkelijke kleur behoudt. Voordat je de teakolie aanbrengt, is het een absolute must dat het teak kurkdroog is, anders kan de olie vlekken veroorzaken.

Wil je je teakhouten tuinmeubel water- en vlekafstotend maken? Dan moet je de Protector gebruiken. Breng die voorzichtig en gelijkmatig aan over het oppervlak met een droge doek.

Teakhouten tuinmeubelen bewerken

Inspiratie nodig voor het terras van jouw dromen?

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01