• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Me-time voor mama

5 tips om tijdens Moederdag écht tot rust te komen

Moederdag is dé dag dat je even lekker verwend wordt. Een ontbijtje op bed, een paar (zelfgemaakte) cadeautjes en een dagje geen huishoudelijke taken - heerlijk! Nóg fijner is het om wat extra tijd voor jezelf te nemen tijdens Moederdag. We geven je daarom graag wat tips om in je tuin of op je terras écht tot rust te komen. Enjoy!

1. Het uitgelezen moment

Nooit echt tijd om een boek op te pakken in de hectiek van de dag? Nu is het moment. Pak dat boek dat al een tijdje op je ligt te wachten en dompel je in je loungeset onder in een andere wereld. Een latte, thee of drankje erbij - helemaal goed. Een heel boek hoeft niet per se, een paar hoofdstukken doen al wonderen voor je me-time. Geen lezer? Download dan een luisterboek of pak een tablet voor wat filmpjes of spelletjes.


2. Een uitstap met de kinderen… zonder jou

Een uitstap met de kinderen maken is altijd leuk. Maar eventjes het rijk alleen hebben, zonder ruis of drukte, is ook heeeel aanlokkelijk. Dus spreek met je partner af dat hij/zij er even met de kinderen op uittrekt. Zo kan jij zonder schroom genieten van de stilte en de tijd voor jezelf. Dat hoeft niet een hele dag te zijn. Ze kunnen ook bijvoorbeeld boodschappen doen voor het diner waar jij ’s avonds mee verwend wordt ;)

3. Muziek terwijl je chillt

Je even helemaal afsluiten van wat er om je heen gebeurt? Het kan. Met luisteren naar fijne muziek bijvoorbeeld. Koptelefoon op, ogen dicht en genieten maar. Dat hoeven echt geen liedjes te zijn die passen bij Moederdag, zoals Hey Ya Mama. Nee, gewoon heerlijk ontspannende achtergrondmuziek volstaat. Je hoeft zelfs geen eigen playlist samen te stellen. Dat hebben wij al voor je gedaan.


Ontdek de playlist


4. Verwen jezelf

De tijd voor jezelf kan op zichzelf al verwennerij genoeg zijn, maar het kan natuurlijk altijd nóg beter. Trakteer jezelf bijvoorbeeld op je favoriete drankje met wat hapjes erbij of een bakje ijs. Of geef je nagels een nieuw kleurtje, verzorg je huid met een fijne bodylotion of neem een gezichtsmasker. Wat je ook doet, pak in ieder geval het moment om jezelf even heerlijk te vertroetelen. Zo kan je er weer helemaal tegen.

5. Ennnn… Zennnn

Wat was de laatste keer dat je he-le-maal niets hebt gedaan? Dat zal vast langer geleden zijn dan je je kunt indenken. Je me-time moederdag is een perfect moment om precies dat te doen. Dus installeer jezelf op je ligbed, sluit je ogen en doe… niks. Vind je dat toch wat lastig, dan kun je altijd wat ademhalingsoefeningen doen, of mediteren. Prima natuurlijk. Zolang jij er maar volledig door ontspant. Zonder schroom en zonder excuses.

De lounge waarin je écht kan ontspannen vind je hier

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01