• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Tips om je aluminium tuinmeubelen goed te onderhouden

Aluminium tuinmeubelen of meubelen met aluminium onderdelen zie je tegenwoordig in bijna elke tuin terug. Naast de strakke, moderne uitstraling is het eenvoudige onderhoud van dit soort tuinmeubelen voor veel mensen een belangrijke reden om voor aluminium te gaan. Ondanks dat er relatief weinig onderhoud nodig is om aluminium tuinmeubelen mooi en fris te houden, is het natuurlijk wel zaak het onderhoud goed gebeurt. In dit blog geven we je wat handige onderhoudstips zodat je voor langere tijd van je aluminium tuinmeubelen kan genieten.

Reinigen van aluminium tuinmeubelen

Een van de eigenschappen van aluminium is dat vuil veelal aan de oppervlakte blijft, waardoor regelmatig afnemen van jouw tuinmeubelen al voldoende is om ze goed schoon te houden. Dat geldt helemaal voor aluminium dat gecoat is, zoals de tuinmeubelen van Exterioo. Een geschikte reiniger om de tuinmeubelen mee te reinigen is de Aluminium reiniger van Bristol. Hiermee verwijder je niet alleen oppervlakkig vuil, maar ook wat meer hardnekkig vuil zoals vet, olie en schimmels. Bijkomend voordeel van deze reiniger is dat het niet alleen vuil verwijdert, het geeft je aluminium tuinmeubelen ook weer die mooie glans en stralende look.

Een paar tips om het aluminium optimaal te reinigen;

  • Gebruik altijd een zachte doek om het aluminium mee schoon te maken, dus geen hogedrukspuit of harde borstel. Zo voorkom je mogelijk schade aan de coating.
  • Gebruik altijd een geschikte reiniger zoals de Aluminium reiniger van Bristol. Dan weet je zeker dat je geen agressief reinigingsmiddel toepast dat het aluminium kan aantasten.
  • Nadat je het aluminium met een zachte doek hebt afgenomen is het verstandig de tuinmeubelen nog even goed af te spoelen met voldoende water.
Aluminium loungeset

Aluminium tuinmeubelen beschermen

De eigenschappen van het aluminium zorgen ervoor dat jouw tuinmeubelen probleemloos buiten kunnen blijven staan. Toch is een goede beschermhoes geen overbodige luxe om je aluminium tuinmeubelen nóg beter te beschermen tegen lagere temperaturen en verschillende vormen van neerslag. Let daarbij wel op dat je beschermhoezen gebruikt die waterdicht zijn, maar tegelijkertijd toch ook 'ademen', zeker wanneer je de beschermhoezen in de herfst en de winter voor langere tijd over de tuinmeubelen plaatst. Daarmee voorkom je namelijk dat er door de bedompte lucht vlekken op het aluminium ontstaan die je er moeilijk meer af krijgt. Ga daarom voor echte kwaliteit en kijk eens in onze collectie beschermhoezen voor optimale bescherming en onderhoud van jouw aluminium tuinmeubelen!

Jouw tuinmeubelen in aluminium nu kopen?

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01