• 33 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

5 fouten die je liever niet maakt bij het kiezen van nieuwe tuinmeubelen

Als je je slag wil slaan voor een nieuwe tuinset om je tuin of terras opnieuw in te richten, heb je nu al misschien de perfecte meubelen in gedachten. Maar misschien past die tuinset, lounge of ligbed niet echt op je terras. Want er zijn heel wat fouten die je kan maken bij het kiezen van nieuwe tuinmeubelen. We zetten de valkuilen graag voor je op een rijtje.


Fout 1: Niet meten

Je kan bijvoorbeeld een prachtige lounge in je tuin of op je terras willen, maar heb je er ook echt genoeg ruimte voor? En hoeveel ruimte blijft er over als die lounge dan staat? Meet ook of de ruimte die je hebt om meubelen op te bergen groot genoeg is. Want zo niet, dan kies je het beste voor wat meer compacte meubelen.

Balkonsets

Fout 2: Niet het juiste materiaal kiezen

Check eerst of je favoriete tuinmeubelen gemaakt zijn van het juiste materiaal. Want als je je meubelen het hele jaar buiten moet laten staan, moeten ze daar wel tegen kunnen. Hetzelfde geldt voor kussens. Als je geen opbergplek hebt, koop dan kussens die - rain or shine - buiten kunnen blijven, zoals kussens in All Weather Sunbrella® Luxe uitvoering.

Pagino loungeset

Fout 3: Kleuren niet op elkaar afstemmen

Kijk altijd goed of de kleur(en) van de meubelen van je dromen - en de accessoires, zoals kussens - passen bij de kleuren van je andere meubelen. Of juist bij de kleur van je huis en de kleur van je raamkozijnen. Zo niet, dan krijg je al snel een kleuren-clash. (Tenzij je dat geen probleem vindt natuurlijk) 

Caldela loungeset

Fout 4: Geen rekening houden met onderhoud

Bij bepaalde meubelen gaat er best wat tijd zitten in onderhoud. Bedenk daarom van tevoren hoeveel tijd je daar aan wil besteden. Wil je snel klaar zijn en haal je het liefst alleen een vochtig doekje over je tuintafel, kies dan bijvoorbeeld voor (het krasbestendige) keramiek. Hou je van een natuurlijke look? Dan is teak echt jouw ding. Maar hou er rekening mee dat teak meer onderhoud nodig heeft.

Lacrima tuinset

Fout 5: Te grote meubelen voor een kleine(re) ruimte

Als je een niet zo’n grote tuin of terras hebt, neemt een klassieke tuinset al snel te veel ruimte in. Gelukkig zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om iets moois te maken van een kleinere ruimte. Ga bijvoorbeeld voor een compacte lounge diningset of barset. Die geven ook nog de mogelijkheid te ‘spelen’ met hoogtes. Bovendien kan je er ook prima aan ontbijten, werken en borrelen.

Alta barset

Happy shopping!

Loungesets
Tuinsets
Ligstoelen
Parasols

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01