• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Duurzaamheid en onderhoud gaan hand in hand

Mooie tuinmeubelen kopen, is vaak een hele investering. Dan is het ook normaal dat je zo lang mogelijk wil genieten van jouw aankoop. Daarom hebben we bij Exterioo een compleet gamma aan beschermings- en onderhoudsproducten voor elk mogelijk materiaal. Ze vragen niet veel van jouw tijd en jouw tuinmeubelen worden zoveel duurzamer.

Wil je jouw tuinmeubelen beschermen, net houden en zo minder poetswerk hebben om ze lenteklaar te krijgen? Dan zijn beschermhoezen wat je zoekt. Lees hier alles over beschermhoezen.

Teak

Teak is een houtsoort die al eeuwenlang geprezen wordt om zijn bijzondere kwaliteiten. De hardheid, de weerstand tegen weersinvloeden en de gemakkelijke verwerking, maken van teak een ideale houtsoort voor de meubelindustrie.

Omdat wij bij Exterioo ook stilstaan bij de herkomst en de duurzaamheid van het teak dat we verkopen, hebben heel wat van onze houten tuinmeubelen een label.

FSC-label

Heel wat tuinmeubelen in teak dragen het FSC-label. Dat garandeert dat het gebruikte hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en/of dat het product bijdraagt aan duurzaam bosbeheer, bijvoorbeeld door recyclage.

SVLK-label

Naast het FSC-label, vind je bij Exterioo ook vaak het SVLK-label terug. Dat label is opgericht door de Indonesische overheid in samenspraak met een aantal belangrijke stakeholders. Net zoals het FSC-label garandeert dit label dat het gebruikte hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Bovendien is hout met het SVLK-label vervaardigd uit 100% legale boskap en werd het op een faire manier verhandeld en verwerkt.

Lees hier meer over onderhoud van tuinmeubelen in teak >

FSC SVLK
Onderhoud van tuinmeubelen in aluminium en keramiek

Aluminium

Aluminium tuinmeubelen zijn een plezier om te hebben in jouw tuin. Deze tuinmeubelen zijn niet alleen tijdloos, comfortabel en roestvrij, maar zijn ook onderhoudsvriendelijk.

Lees hier meer over onderhoud van tuinmeubelen in aluminium >


Keramiek

Keramische tafelbladen zijn gemakkelijk in onderhoud en uiterst goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Met een heel erg grote verscheidenheid in kleur en structuur laat je ze gemakkelijk passen in elke tuin of op elk terras.

Lees hier meer over keramische tafelbladen >

Wicker

Wicker is een vezel gemaakt van kunststof. De wickervezels worden geweven tot een sterk en stevig materiaal dat rond een aluminium frame wordt gevlochten. Wicker tuinmeubelen zijn trouwens heel duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Lees hier meer over wicker >


Textilene

Textilene is een weerbestendig materiaal dat bestaat uit polyesterdraden met een coating errond. De voordelen van textilene tuinmeubelen zijn talrijk. Zo zijn ze heel sterk en duurzaam, maar toch ook licht en gemakkelijk verplaatsbaar. Daarnaast is textilene heel onderhoudsvriendelijk.

Lees hier meer over onderhoud van tuinmeubelen in textilene >

Onderhoud van tuinmeubelen in wicker
Onderhoud van tuinmeubelen in polywood

Polywood

Polywood is een houtvervanger met de natuurlijke uitstraling van hout en het onderhoudsgemak van kunststof. In combinatie met aluminium, zijn tuinmeubelen in polywood heel licht en tegelijk sterk.

Lees hier meer over onderhoud van tuinmeubelen in polywood >

Meer lezen over onderhoud?

Hier vind je heel wat info over onderhoud, bescherming en duurzaamheid van jouw tuinmeubelen.

Ontdek onze onderhoudsproducten

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01