• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Hoe kies ik de juiste parasol?

Op het gebied van materialen en vormen bieden we je bij Exterioo Tuinmeubelen de grootste keuze aan parasols. Je vindt gegarandeerd de juiste parasol voor jouw tuin.

  • Staande parasols

Dé klassieker. Een staande parasol is lief voor je portemonnee en biedt je de keuze uit een groot aantal kleuren. Verder kan je kiezen tussen een uitvoering in hout of aluminium. Elk model heeft een zwengel of een katrol zodat de parasol makkelijk te openen en te sluiten is.

TIP! Wil je je staande parasol gebruiken om schaduw boven de tuintafel te creëren? Dan heb je natuurlijk een tafel nodig waarin een opening is voorzien. Een andere optie is om voor een zweefparasol te kiezen.

 

  • Zweefparasols

Bij dit type wordt de parasol langs de zijkant ondersteund met behulp van een gebogen arm. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over het dekken van de tafel als je onder de parasol wil eten; er staat immers geen mast in de weg.
Dit model biedt veel voordelen:
- Open en sluit de parasol makkelijk dankzij de zwengel.
- Kantel het zonnescherm voor de beste bescherming tegen de zon.
- Bij sommige modellen kan je het zonnescherm 360 ° draaien, zonder de parasolvoet te verplaatsen.

 

TIP! Bescherm je parasol na elk gebruik met een beschermhoes. Naargelang het model is de hoes inbegrepen in de prijs, maar je kan ze ook los in onze winkels kopen.

 

  • Parasolvoeten

Staande parasols
Je parasol staat extra stabiel als de mast perfect past in de voet. Let dus op de diameter van de parasolmast en op de diameter van het gat in de voet. Vaak is die laatste zelf aan te passen.

Voor het correcte gewicht van je parasolvoet meet je eerst de diameter van je parasol. Per meter reken je ongeveer 10 kg. Een parasol met een diameter van 3,5 meter heeft dus bijvoorbeeld een voet nodig van 35 kg (3,5 x 10).

 

Zweefparasols
De voet van een zweefparasol moet zwaarder zijn dan die van een staande parasol. Deze zijn in onze winels, maar ook online, verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. En vergeet niet: hoe groter de diameter van de parasol, hoe zwaarder hij is. Zorg dus voor voldoende tegengewicht!

 

TIP! Voor de allerzwaarste parasolvoeten zijn wieltjes beschikbaar zodat het verplaatsen een stuk makkelijker gaat.

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01