Sla nu je slag > tot 50% korting op TUINMEUBELEN & GRATIS levering !

 • Eigen design, betrouwbare kwaliteit

  Eigen design, betrouwbare kwaliteit

 • Dé specialist in tuinmeubelen

  Dé specialist in tuinmeubelen

 • Gratis & snelle levering om snel te genieten

  Gratis & snelle levering om snel te genieten

 • Advies en inspiratie op maat door onze experts

  Advies en inspiratie op maat door onze experts

Deze webshop heeft het Ecommerce Europe Trustmark!Deze webshop heeft het CBW label

Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubelen?

Tuinmeubelen bestaan in allerlei kleuren, afmetingen en stijlen. Maar toch hebben ze allemaal één ding gemeenschappelijk: we willen er allemaal lang van kunnen genieten. Om de levensduur van jouw tuinmeubelen te verlengen, of het nu gaat over een tuinsetloungeset of tuinstoel, is een klein beetje onderhoud af en toe nodig. Zeker in de seizoenen waarin je ze niet gebruikt.

Er is één algemene regel die voor het onderhoud van alle tuinmeubelen geldt: behandel jouw tuinmeubelen met liefde en blijf weg van hogedrukreinigers en bijtende producten

Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubelen?

Alle verschillende materialen waaruit tuinmeubelen gemaakt zijn, vragen stuk voor stuk om specifieke verzorging en bescherming. Het is dus van groot belang om telkens de juiste producten te gebruiken voor het juiste materiaal. Zo heb je voor tuinmeubelen in polywood een volledig ander onderhoud dan voor tuinmeubelen in teak. Die laatste vragen namelijk iets meer aandacht. Textilene is dan weer heel onderhoudsvriendelijk, net zoals tuinmeubelen in aluminium.

We hebben het hier dan wel over onderhoud, maar ben je nieuwsgierig naar onze belangrijkste tip om zo weinig mogelijk onderhoud aan jouw tuinmeubelen te hebben? Een beschermhoes! Dankzij zo'n hoes bescherm je jouw meubelen tegen het gure weer die een lange winter met zich meebrengt. Dat scheelt een hoop schoonmaken als je er in het voorjaar weer gebruik van wilt maken. Wil je meer weten? Hier vind je alles wat je moet weten over beschermhoezen.

Duurzaamheid en onderhoud gaan hand in hand. Dat is ook logisch. Want hoe beter jouw tuinmeubelen onderhouden worden, hoe langer die zullen meegaan. Ontdek snel meer over de duurzaamheid van de tuinmeubelen van Exterioo.

Lees alles over onderhoud:

©2019 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01