• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

5 winterse onderhouds- en beschermingstips

De winter staat voor de deur en niet alleen wij maar ook onze tuinmeubelen hebben een extra laagje nodig om het gure weer te trotseren. Verleng de levensduur van jouw buiteninrichting met deze 5 'tuinmeubel winter survivaltips'.

1. Beperk de lenteschoonmaak van jouw tuinmeubelen door ze in de herfst van een beschermhoes te voorzien.

Het belangrijkste voordeel van een beschermhoes is dat jouw tuinmeubelen schoon houdt en de levensduur verlengt. Let hierbij op dat je een gepaste hoes van goede kwaliteit gebruikt.

2. Leg de tuinkussens binnen voor je een beschermhoes over de tuinmeubelen trekt.

Hoewel sommige kussens, zoals die met All Weather Sunbrella®-stof in principe niet binnen hoeven te overwinteren, is het toch aan te raden dit wel te doen. De kussens zelf zullen schimmelvrij blijven, maar als er vocht vast komt te zitten tussen de beschermhoes en de kussens is de kans op schimmelvorming op de hoes vrij groot. Weather+-kussens moeten sowieso binnen opgeborgen worden.

3. Zorg voor voldoende ventilatie en een stevige bevestiging van de beschermhoes.

Hoe droger de tuinmeubelen zijn voor je er een winterjas overheen trekt, hoe beter. Vocht kan immers schimmelvorming veroorzaken. Om dit te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je beschermhoes niet tot op de grond komt en dat er een ventilatiestrook in de hoes aanwezig is. Zo kunnen dauw en condens nog naar buiten en kunnen je tuinmeubelen voldoende ademen.

Zet je tuinstoelen ook gelijk onder de beschermhoes van je tuintafel. Dit verkleint de kant dat de hoes bij stevige wind of koude temperaturen beschadigd raakt. Dankzij een aanspankoord sluit de hoes mooi aan en gaat deze niet de lucht in tijdens een herfststorm.

Beschermhoezen
Beschermhoezen
Beschermhoezen
Beschermhoezen

4. Let op met een beschermhoes voor je teak tuintafel die 's winters buiten blijft staan.

Je doet er goed aan je tuinmeubelen te voorzien van een beschermhoes tegen het gure winterweer. Hoewel dit niet voor alle meubelmaterialen geldt. Heb je een tuintafel in teak die 's winters buiten blijft? Dan kan je die gerust zonder beschermhoes buiten laten staan. Het tafelblad heeft namelijk extra zuurstof nodig met dat vochtige winterweer.

Heb je écht geen zin in een uitgebreide lenteschoonmaak met schuren en lakken, dan kan het geen kwaad een hoes te gebruiken. Maar zet in dit geval wel een emmer of ander hoger voorwerp midden op tafel zodat de hoes niet aan het hout 'plakt' en je tafelblad voldoende zuurstof krijgt. Tuinstoelen in teak kan je wel zonder problemen onder een beschermhoes laten staan.

5. Behandel je houten tuintafel met een goede beschermer.

Bij de start van de herfst, voor je tafel maandenlang buiten blijft staan, is het aan te raden om deze nog één keer te behandelen met een goede beschermer. Dit is niet alleen beter voor het hout van jouw tuintafel, het zal het onderhoud in de lente ook een stuk gemakkelijker maken.

Onderhoud teak
Onderhoud teak
Onderhoud teak
Onderhoud teak

Ontdek hier meer tips & tricks voor jouw tuinmeubelen

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01