• 30 Exterioo showrooms

 • Gratis thuis bezorgd

 • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

 • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Alles wat je moet weten over beschermhoezen

Waarom gebruik je een beschermhoes? Wanneer? En op welke manier?

De herfst is in het land. Hoog tijd dus om (tijdelijk) afscheid te nemen van jouw tuinmeubelen en ze te beschermen tegen het gure weer. Om volgend jaar ook nog van je meubilair te kunnen genieten is het handig en soms ook noodzakelijk om een beschermhoes daarvoor te gebruiken.

Bekijk hier ons volledig assortiment van beschermhoezen >

Beschermhoezen, waarom noodzakelijk?

  Onze beschermhoezen bestaan volledig uit polyester met een PU coating. Daardoor zijn ze in de eerste plaats weersbestendig en waterafstotend. Daarnaast is een beschermhoes uiterst geschikt om jouw tuinmeubelen te beschermen tegen vuiligheid en invloeden van buitenaf. De beschermhoes houdt de meubelen een stuk schoner dan als ze zonder beschermhoes buiten staan. Dat scheelt natuurlijk weer een hoop schoonmaken als je er in het voorjaar weer gebruik van wilt maken. Met een beschermhoes gaat je meubilair ook langer mee. En daar wordt iedereen natuurlijk blij van.

  levensduur van je tuinmeubelen aanzienlijk verlengd.

  Let op bij langdurige of intense regenval, want waterafstotend betekent niet hetzelfde als waterdicht.


  Het gebruik van de beschermhoes

  • Hoe droger de tuinmeubelen zijn voor je er een hoes over trekt, hoe beter.
  • Maak de tuinmeubelen schoon na de zomer eerst goed met de juiste onderhoudsproducten voor ze aan hun herfst- en winterslaap beginnen.
  • Belangrijk is om er voor te zorgen dat de beschermhoes niet tot op de grond komt. Want samen met de ventilatiestrook in de hoes moet dit voor ventilatie zorgen. Zo kunnen dauw en condens naar buiten en heb je geen schimmelvorming. Zorg ook dat er geen water op de hoes blijft liggen. Zet ze dus ergens onder een afdakje of zet je meubels schuin zodat het water kan aflopen.
  • De polyester kussens van jouw loungeset, ligbed of tuinstoelen pak je niet in met de beschermhoes. Deze berg je beter ergens los op een droge plek.
  • Hoewel de All WeatherSunbrellaⓇ kussens niet naar binnen moeten, is het toch wel aan te raden. De kussens zelf zullen schimmelvrij blijven, maar als er vocht vast komt te zitten tussen de hoes en de kussens, is de kans op schimmelvorming op de hoes aanwezig.


  Wat zijn de eigenschappen van een goede beschermhoes?

  Er zijn natuurlijk veel soorten beschermhoezen, maar niet elke beschermhoes is geschikt voor jouw tuinmeubilair. Als je een beschermhoes koopt, moet je rekening houden met :

  • Zorg dat een beschermhoes een goede ventilatiestrook heeft om schimmelvorming tegen te gaan;
  • Zorg dat als je een hoes koopt, dat deze niet helemaal tot de grond komt, zodat de meubelen kunnen ademen;
  • Zorg dat de beschermhoes een aanspanrekker heeft. Zo vliegt de hoes niet de lucht in bij een flinke herfststorm.

  Verder heeft de beschermhoes een klein beetje onderhoud nodig. Maak hem na gebruik schoon en droog en berg hem op. Zo heb je ook langer plezier van de beschermhoes.


   Waar moet je op letten bij het kopen van een beschermhoes

   De afmeting van jouw hoes is belangrijk. Heb je een specifieke afmeting nodig? In ons uitgebreide assortiment aan afmetingen vind je zeker wat je zoekt. Koop je een beschermhoes bij Exterioo, dan staat duidelijk aangegeven voor welke afmetingen die hoes van toepassing is. Toch zijn er enkele vuistregels:

   • Voor tuintafels is er 1 gemakkelijke regel. Heb je een tafel van 2,40 meter? Dan koop je een hoes van 2,50 meter. Je neemt dus telkens 10 cm als marge.
   • Voor tuinsets reken je telkens 50 cm bij de breedte van jouw tafel. Zo hou je voldoende stof over om de tuinstoelen er te doen onder passen.


   Wanneer gebruik ik geen beschermhoes?

   Niet alle tuinmeubelen hebben een hoes nodig. Teakhouten tafels hebben bijvoorbeeld geen hoes nodig. Het hout moet namelijk kunnen ademen, anders krijg je er schimmel- en mosvorming op.

   Bij de start van de herfst, is het aan te raden om een laatste keer jouw tuintafel te behandelen met een goede beschermer. Het is beter voor het hout van de tuintafel en het zal het onderhoud in de lente ook heel wat eenvoudiger maken. Zorg er wel voor dat jouw tafel op zijn minst nog 1 dag kan drogen als je deze behandeld hebt.

   Tuinstoelen in teak daarentegen mogen dan wel weer onder een beschermhoes. Doordat de hoes niet ‘plakt’ aan de stoel krijgt het hout nog voldoende zuurstof.

   ©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01