• 33 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Gezellig buiten eten: zo kan het ook!

3 geslaagde alternatieven voor een traditionele tuintafel

Elk gerecht smaakt beter als je er in je tuin van kan smullen. Maar wat als er geen traditionele tuinsetop je terras past? Of je meer tuin wil overhouden om te zonnen, loungen en ravotten? Wel, dan zijn er alternatieven! Welke formule past het best bij jouw smaak en tuin?

Grote luxe op een klein plekje

Het meest gekende en geliefde alternatief voor de traditionele tafel is ‘high dining’. Een smalle, hoge bartafel is perfect voor een gezellige aperitief, maar ook voor een volwaardige maaltijd. Een bartafel kan trouwens ook een aanvulling zijn op een gewone tuintafel. Zo kan je het aperitief hier organiseren en vervolgens naar de gedekte tafel verhuizen.

Een barset past werkelijk op elk terras en in elke tuin. Zo heb je tafels voor zes personen die amper 70 centimeter breed zijn. Ruim genoeg om te eten, maar compact genoeg om aan de kant te schuiven als je wil voetballen of zonnen. Sommige high dining-sets zijn extra efficiënt aangezien de krukken volledig onder de tafel passen, kijk maar naar de Fermo barset. Grote luxe op een klein plekje!

Eten, werken, loungen

Waar er ‘high dining’ is, is er ook ‘low dining’. Comfort staat hier centraal want je combineert je eethoek met je lounge. Als je een avondje wil borrelen, zet je de tafel aan de kant en gebruik je de low dining-set als lounge. Als er eten aan te pas komt, neem je de tafel en de bijhorende bank er wel bij en kan je comfortabel eten. Het grote verschil met een andere loungeset is dat de tafel van een low dining-set hoger is. Je eet dus niet voorovergebogen over een laag tafeltje.

De elegante, zwarte Merida loungeset is ook zeer geschikt voor thuiswerkers. Genoeg comfort om er van negen tot vijf in te vertoeven en de tafel is voldoende hoog om aan te werken. Waarom zou je nog naar kantoor gaan als je zo’n zonovergoten werkplek in je achtertuin hebt?

Heel het jaar buiten eten

Een derde alternatief voor de klassieke tafel is de picknicktafel: dé oplossing voor wie zijn tuinmeubels ’s winters niet kan binnenzetten. Wegwaaien zal het massieve meubelstuk zeker niet doen en als ze helemaal van aluminium gemaakt is, zal ook het gure weer er geen vat op hebben. Een picknicktafel kan dus wel tegen een stootje en mag 365 dagen per jaar op het terras blijven staan. Zo kan je zelfs op droge winterdagen buiten eten - een dikke trui en een terrasverwarmer doen wonderen!

Shop hier jouw alternatieve tuintafel

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01