• 33 Exterioo showrooms

 • Gratis thuis bezorgd

 • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

 • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Hoe kies je de perfecte tuintafel?


Met de juiste tuintafel tover je elke tuin om tot een zomers paradijs. Tuintafels bestaan in verschillende soorten, formaten en materialen. Hoe kies je de juiste? Met deze drie tips natuurlijk!

1. Geef je tuintafel de ruimte

Begin bij het begin. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar voor je nieuwe tuintafel? Houd daarbij rekening met het volgende:

 • Krijg je regelmatig mensen over de vloer, zorg dan voor voldoende zitplaatsen, zitruimte en loopruimte rond je tuintafel. Tip: houd 75 cm ruimte om je stoel comfortabel naar achter te kunnen schuiven.
 • Heb je een smal balkon? Kies dan voor een tuintafel met een breedte van 80 cm. Een smalle, hoge bartafel komt daar helemaal tot z'n recht.
 • Heb je ineens extra ruimte nodig? Een verlengbare tafel of stapelbare stoelenzijn altijd handig.
 • Een ronde tafel is gezellig en neemt vaak minder ruimte in. Let er wel op dat je deze niet kan verlengen of even gemakkelijk tegen een muur aan kan schuiven.

Bekijk alle bartafels
Fermo bartafel
Caravel tuintafel
Fano tuintafel

2. Het materiaal bepaalt je look… én je onderhoud

Denk bij de keuze van een tuintafel aan de volgende twee dingen: het materiaal bepaalt de stijl van je tuintafel én sommige materialen hebben meer onderhoud nodig dan andere. 

Weeg de voor- en nadelen van elk materiaal goed af, zodat je de juiste tuintafel kiest waar je jarenlang plezier van hebt.


Bekijk alle tuintafels met tafelblad in teak
Sevilla picknicktafel

Aluminium

Aluminium is een populaire keuze die we maar al te goed begrijpen. Aluminium tuintafels zijn mooi, modern, makkelijk in onderhoud en roesten niet. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en daardoor erg duurzaam. 

Door het lichte gewicht zijn ze ook makkelijk te verplaatsen naar een plekje in de zon. Aluminium tuintafels hebben meestal een blad van ander materiaal, zoals teak, glas of keramiek.


Pagino tuintafel

Teak of gerecycled teak

Een tuintafel of tafelblad in teak gecombineerd met aluminium zorgt voor een mooie, natuurlijke look die helemaal opgaat in je tuin. Ben je op zoek naar een meer landelijke uitstraling, ga dan voor een tijdloze full teak tuintafel en vul deze aan met tuinstoelen in teak of wicker.


Vergeet niet, een tafel of tafelblad in teak heeft wat meer onderhoud nodig. Zeker als je de originele kleur wilt behouden. Tip: let bij de aanschaf van je tuintafel goed op het FSC/SVLK-keurmerk. Zo ben je er zeker van dat het gebruikte hout op een duurzame manier is geproduceerd.


  Cesano tuintafel

  Volkeramische tafelbladen

  Voor een échte design look combineer je de tuintafel in aluminium of teak met een volkeramisch tafelblad. Zo’n blad heeft veel voordelen voor buitengebruik: ze zijn volledig krasvrij, hitte- en koudebestendig én zeer gemakkelijk in onderhoud. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer in dit artikel.


  3. Het ideale plaatje


  Binnen en buiten worden steeds meer één geheel. Dat zien we aan de nieuwste tuintafels: het design, de materialen en de afwerking lijken steeds meer op die van onze interieurmeubelen

  Om je interieurstijl buiten door te trekken is er de kunststof kuipstoel in verschillende varianten voor tuin of balkon, net zoals de barkruk. De tuintafel heeft ook stoere onderstellen, zoals de populaire kruispoot. 

  Ook ronde tuintafels met een keramisch blad voor buiten zijn helemaal in. Ga voor het ideale plaatje en stem alles perfect op elkaar af! Heb je nog vragen? Neem dan direct contact op met een van onze tuinspecialisten.


  Bekijk alle aluminium tuintafels
  Orso tuintafel
  Astero tuintafel
  Cesano tuintafel

  Op zoek naar meer tips & tricks?

  ©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01