• 33 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Klein, maar oh zo fijn! Zo haal je alles uit je compacte terras

Ook met een kleine oppervlakte kan je enorm creatief kan zijn. Maar hoe tover je een compact terras nu om tot een sfeervolle, übergezellige buitenruimte? Onthoud deze 5 gouden tips.

Tip 1: meten is weten


Heb je niet zoveel vierkante meters ter beschikking als buitenruimte? Dan is het extra belangrijk om niet halsoverkop te gaan inrichten. Meet liever eerst alles zorgvuldig op en neem de maten mee naar de winkel. Zo vermijd je dat je meubels koopt die te groot of te robuust zijn voor de oppervlakte. Hou ook altijd rekening met de stand van de zon. Op een terras dat vooral in de schaduw ligt, is een uitgebreide loungehoek wellicht overbodig. Of heb je het geluk om een zuidgericht terras te hebben? Voorzie dan zeker een plekje voor een parasol of zonnescherm.

Pagino tuinbank
Borgo balkonset

Tip 2: kies materialen die warmte uitstralen


Ook al is je oppervlakte beperkt, dat betekent niet dat je de inrichting maar aan het toeval moet overlaten. Door te kiezen voor warme, sfeervolle materialen zoals teak, geef je je terras een instant boost. Kies bijvoorbeeld voor een ruime tafel met bijhorende stoelen in deze warme houtsoort en creëer zo een terras met zuiderse allures.

Lacrima tuinstoel
Lacrima tuintafel

Tip 3: verdeel en heers


Droom je van zalig genieten in de zon, maar is er op je terras geen plaats voor een uitgebreide loungeset? Ga dan gewoon voor een compact model. Of combineer een paar losse loungestoelen in een gezellig hoekje. Met wat extra kussens en een bijpassend tafeltje heb je alles wat je nodig hebt. Bijkomend voordeel: door in te zetten op compacte meubels kan je zelfs op een klein terras verschillende hoekjes creëren.

Donato balkonset
Cosito balkonset

Tip 4: denk flexibel


Ontvang je graag vrienden voor een etentje of feestje? Wanneer je je basismeubilair slim kiest, heb je altijd nog wel plaats voor een paar extra gasten. Kies bijvoorbeeld voor een (uitschuifbare) tafel waarbij op de kop nog ruimte is voor een extra stoel en combineer deze met stapelbare stoelen die je makkelijk kan opbergen wanneer je ze niet nodig hebt. Mag er ook gedanst worden? Een tafel met een aluminium onderstel is licht genoeg om snel even aan de kant te zetten. Alors on danse!

Malito tuintafel
Cirello stapelbare tuinstoel

Tip 5: minder is meer


Felle kleuren, drukke patronen en verschillende stijlen door elkaar geven een rommelige indruk, waardoor je terras (nog) kleiner lijkt dan het is. Kies daarom liever voor neutrale, lichte tinten en natuurlijke materialen die mooi op elkaar afgestemd zijn. Zo creëer je een gevoel van rust, eenheid én ruimte.

Coda stapelbare tuinstoel
Siena relaxzetel

Richt nu zelf je terras (online) in!

Loungesets
Tuinsets
Tuinstoelen
Picknicktafels

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01