• Buiten genieten, binnen budget

    Buiten genieten, binnen budget

  • Eigen design, betrouwbare kwaliteit

    Eigen design, betrouwbare kwaliteit

  • Gratis bij jou thuis geleverd

    Gratis bij jou thuis geleverd

  • Advies en inspiratie op maat

    Advies en inspiratie op maat

Deze webshop heeft het Ecommerce Europe Trustmark!Deze webshop heeft het CBW label

Geef je herfstborrel kleur met deze 5 originele hapjes


Fris groen, warm oranje en gloedvol rood - de kleuren in de herfst zijn om op te eten. En in dit geval letterlijk! Want met deze hapjes voor bij een gezellige herfstborrel zet je in geen tijd een kleurrijk herfstfeestje op tafel.

Groene shakshuka met spinazie

Traditioneel is shakshuka een ontbijtgerecht. Maar met wat toast, pita of Libanees brood erbij, is het net zo lekker om als dip te gebruiken. En niet alleen voor de veggies onder je gasten!

Dit heb je nodig: (Voor 4 personen)

- Scheutje olijfolie
- 4 bosuitjes, in ringetjes
- 6 tenen knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 jalapeño pepertje, fijngehakt
- 800 gram spinazie
- 30 gram koriander, fijngehakt
- Sap van 2 citroenen
- 8 eieren
- Snufje zout
- Gedroogde rode chilivlokken
- Dille, ter garnering
- Toast, pita of Libanees brood, voor erbij

Zo maak je het:

- Hak de spinazie grof of fijn (net wat je lekker vindt) in een keukenmachine óf met en keukenmes. Meng met ongeveer 2/3e van de koriander, die je ook fijnhakt (de steeltjes kun je ook gebruiken!). Voeg wat citroensap toe.

- Verhit een pan op medium tot laag vuur en giet de olijfolie erin. Bak de lente-ui, jalapeño en de knoflook eventjes aan tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de gedroogde specerijen toe: de komijn en de koriander. Roer goed door.

- Verdeel de gehakte spinazie over de pan en maak acht kuiltjes. Breek boven elk kuiltje voorzichtig een ei. Laat de eieren stollen tot de gewenste gaarheid: ongeveer 5 tot 8 minuten voor zachtgekookte eieren. Wil je ze iets steviger hebben? Leg dan kort een deksel op de pan.

Garneer de groene shakshuka met een paar takjes dille, wat chilivlokken en wat zout.

Groentetortilla's met hummus en noten

Als je eens iets anders wilt dan nachochips met - bijvoorbeeld - pulled beef en kaas, ga dan voor dit hapje met een Mexicaanse touch. Wrap ’n snack deze tortilla’s boordevol kleur én vitamines!

Dit heb je nodig:(Voor 30 hapjes)

- 5 worteltortilla’s
- 5 paprika-chili tortilla’s
- 5 bietentortilla’s
- 300 gram hummus
- 300 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
- 50 gram gezouten pecannoten
- 50 gram gerookte amandelen
- 75 g ram rucola slamelange

Zo maak je het:

- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en verwarm hierin elke tortilla 10 sec. per kant. Bestrijk de helft van alle tortilla’s met de hummus en laat ca. 2 cm van de randen vrij. Smeer op de overige tortilla’s wat Philadelphia spread.

- Hak de pecannoten fijn en bestrooi de tortilla’s met hummus hiermee. Hak de amandelen fijn en strooi over de tortilla’s met Philadelphia spread. Verdeel vervolgens de slamelange over alle wraps en rol ze zo strak mogelijk op.

- Snijd de uiteinden van de tortilla’s eraf. Snijd wat overblijft in 6 gelijke rolletjes. Rijg aan elke prikker 3 rolletjes. Wissel af met kleur en vulling.

Crostini’s met geroosterde pompoen en geitenkaas

Wie aan de herfst denkt, denkt aan pompoen. Nou ja, toch best vaak. En dit is hoe de herfst smaakt: hartig en hartverwarmend. (En ja, de diepe oranje kleur geeft natuurlijk ook een echt herfstgevoel.) Heerlijk als borrelhapje of als amuse.

Dit heb je nodig:(Voor 4 personen)

- 1 wit stokbrood, in plakjes gesneden *)
- 1 flespompoen
- 200 gram geitenkaas
- 3 eetlepels rozemarijn + extra ter garnering
- Olijfolie, peper en zout

*) Tip: sommige supermarkten verkopen in plakjes gesneden stokbrood. Ideaal voor het maken van crostini’s.

Zo maak je het:

- Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Meng met twee à drie eetlepels olijfolie, peper en zout. Hak de rozemarijn grof en meng door de pompoen.

- Bak de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat ongeveer twintig minuten, totdat de stukjes gaar zijn.

- Rooster ondertussen in de oven of in een droge grillpan de plakjes brood. Besprenkel met een paar druppels olijfolie. Breek de geitenkaas in kleine stukjes.

- Leg op elke crostini een eetlepel van de pompoen met daarop een beetje geitenkaas naar smaak. Garneer eventueel met een takje rozemarijn.

Gemarineerde steak-aardappelspiesjes

Je zou misschien denken dat je dit als typisch nazomergerecht serveert - voor na een stevige wandeling bijvoorbeeld. Maar op deze manier past steak met aardappelen perfect bij je herfstborrel. Zeker ook door het vurige rood van de tomaatjes.

Dit heb je nodig:(Voor 10 hapjes)

- 1 biefstuk (bijvoorbeeld Chateaubriand)
- 10 kerstomaten
- 10 minikrieltjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kruidenmix steakhouse
- 1 theelepel kruidenmix voor gebakken aardappelen

Zo maak je het:

- Snijd de biefstuk in 10 gelijke stukjes. Meng er de steakhouse kruidenmix en 1 eetlepel olijfolie door. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.

- Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water. Kook ze ± 10 minuten in lichtgezouten water. Giet af en meng er de kruidenmix voor gebakken aardappelen en 1 eetlepel olijfolie door.

- Prik elk stukje biefstuk op een spiesje, samen met een kerstomaat en een minikrieltje.

- Bak de spiesjes 2 minuten aan elke kant op een hete barbecue of in een grillpan.

Gambaspiesjes met gember-mieriksworteldip

Gamba’s doen het altijd goed bij een apéro. In de zomer bak of grill je ze in knoflookolie als Spaanse tapa’s. Maar de chilivlokken, mierikswortel en gember in dit gerechtje geven de gamba’s een gloedvolle touch die een mooie najaarsmiddag extra verwarmen.

Dit heb je nodig: (Voor 4 personen)

- 8 ongepelde diepvries reuzengarnalen
- 1 teen knofloo
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 cm verse gember
- 125 ml crème fraîche
- 1 theelepel mierikswortel in pot
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel kraanwater
- verse knoflookcress
- 5 gram verse bieslook

Zo maak je het:

- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en chilivlokken 30 sec. Voeg de garnalen toe en bak 5 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

- Rasp ondertussen de gember en meng met de crème fraîche, mierikswortel en het citroensap. Voeg eventueel het water toe als de dip te dik is.

- Rijg de garnalen aan de cocktailprikkers. Schep ½ eetlepel dip in elk borrelglaasje en bestrooi met wat knoflookcress of fijngesneden bieslook. Leg een cocktailprikker met garnalen op het glas en serveer.

Smakelijk!

©2021 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01