• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Outdoor trends waar je in 2020 op moet letten

Het nieuwe jaar is alweer even onderweg, we kijken reikhalzend uit naar de zomer en de zon. We hebben als voorproefje op het buitenseizoen de 5 outdoor trends verzameld die dit jaar onze terrassen en tuinen gaan bepalen: van nieuwe landelijkheid tot de onmisbare lounge.

1. De nieuwe landelijkheid staat voor de deur

Landelijkheid is een stijl die blijft scoren, vandaag de dag met een iets modernere en meer minimalistische look: maak kennis met de vernieuwde landelijke uitstraling voor outdoor. Bij deze stijl domineren eenvoud en natuurlijke materialen met authentieke vormen en functionaliteit. Een harmonieus samenspel tussen mens en natuur, waarbij de grens tussen binnen en buiten vervaagt.


Bekijk alle tuinstoelen met wicker

2. Lounge is life

Je kan het je bijna niet meer voorstellen dat je buiten nog ‘gewoon’ op een stoel aan tafel geniet van een kop koffie of goed glas wijn. De lounge heeft de Nederlandse tuinwereld inmiddels veroverd en is here to stay. In 5 jaar tijd is de markt voor loungesets geëxplodeerd en is het een onmisbaar element geworden in onze tuin. Van minimalistisch aluminium met keramisch tafelblad tot elegant touw en combinaties met teakhout.


Bekijk alle loungesets

4. Bye bye wicker, hello alu

Dankzij technologische ontwikkelingen wordt kleurvast en licht tuinmeubilair de nieuwe basis. Meer en meer duikt een minimalistische metallic look op met onzichtbare lasnaden die het geheel een zeer duurzaam karakter geven. De ideale tuinoplossing voor Nederlandse weersomstandigheden.


Bekijk alle aluminium tuintafels

4. Mag het wat comfortabeler aub?

De tijd dat tuinmeubels vooral mooi en strak moesten zijn, maar verre van comfortabel aanvoelden, is voorbij. Vandaag de dag is het een must dat ze op beide punten scoren. De outdoor trend voor dit jaar is dan ook iets hoger loungemeubilair, om in- en uitstappen makkelijker te maken, vol zachte kussens waar je heerlijk in wegzakt.


Bekijk alle tuinstoelen met comfort textilene

5. Hout is weer hélemaal terug

Vroeger toegepast in vrijwel elke tuin, daarna door aluminium in de vergetelheid geraakt. Tijd voor de revanche van het elegante hout. Onze meubelen van gecertificeerd hout staan voor natuurlijk schoon dat onder het zonlicht en uit de aarde is ontstaan. Dit warme product heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en is vanwege haar charme en eigenheid voor velen uitgegroeid tot het favoriete, duurzame meubelmateriaal.


Bekijk alle loungeset met teak

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01