• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Tuinmeubel trends 2020 - De beste ideeën voor jouw tuin

We hebben de eerste lentezon achter de rug, de zomer is in aantocht. Ben je er nog niet aan toegekomen om je tuin met nieuwe meubelen in te richten of ben je juist op zoek naar inspiratie voor de finishing touch van je terras? We nemen je graag mee in een aantal bepalende tuinmeubel trends waarmee je jouw tuin optimaal kan inrichten. Sommige trends hebben zich ten opzichte van voorgaande jaren doorontwikkeld, maar we hebben een ook een aantal nieuwe trends voor je waarmee je jouw tuin en terras een geheel nieuwe look en feel kan geven.

Beauville tuinset
Lacrima tuinstoel

Trend 1: Duurzaamheid voorop

Een trend die natuurlijk al wat langer aandacht krijgt, is duurzaamheid en de aanschaf van tuinmeubelen waarvan de consument zeker weet dat ze verantwoord geproduceerd zijn. Ook dit jaar is deze trend weer volop zichtbaar met ons ruime aanbod aan houten tuinmeubelen, gemaakt van sterk en natuurlijk teak. Tuintafels en -stoelen, maar ook complete tuinsets van teak blijven een absolute eyecatcher voor elke tuin of terras.

De duurzaamheid van door ons verwerkt teak wordt gewaarborgd door het FSC en SVLK keurmerk waarvan al onze houten tuinmeubelen zijn voorzien. Dat betekent dat onze teak meubelen verantwoord geproduceerd worden door legale producenten, waarbij duurzaam bosbeheer wordt nagestreefd door de lokale autoriteiten. Teak is daarnaast goed bestand tegen wisselende weersinvloeden, waardoor duurzaamheid zich ook vertaalt in het langer meegaan van jouw houten tuinmeubelen.


Bekijk hier alle houten tuinsets
Cirello loungeset
Puglia tuinset

Trend 2: Ruimte voor robuuste tuinmeubelen

Dit jaar wordt de tuin nóg meer gebruikt om mensen uit te nodigen en samen te genieten van het lekkere weer. Robuuste tuinmeubelen passen perfect in dat plaatje, zeker in tuinen waar wat meer ruimte beschikbaar is om uitgebreid te borrelen en gezellig te barbecueën. Uitschuifbare tuintafels bijvoorbeeld, handig om je terras optimaal te benutten met meer ruimte voor je gasten wanneer je een zomers etentje organiseert in de tuin. 

Robuuste tuinmeubelen kenmerken zich naast hun grootte voornamelijk door het gebruik van in het oog springende, stevige materialen zoals het trendy aluminium en keramiek. Exterioo speelt volop in op deze trend met een uitgebreide collectie robuuste tuinsets die een centrale plek van gezelligheid vormen.


Bekijk hier alle aluminium tuinsets
Fermo barset
Fina barset

Trend 3: Borrelen aan de bartafel

Waarom ergens anders met vrienden afspreken, terwijl de eigen tuin het middelpunt van gezelligheid kan zijn? Deze algemene trend vertaalt zich ook in 2020 door naar bepalende tuinmeubel trends, zoals het inrichten van de tuin met een bartafel. De reden waarom de bartafel steeds populairder wordt, is de multifunctionele inzetbaarheid.

Uiteraard is de bartafel ideaal voor borrels en feestjes in de tuin, maar het wordt ook steeds meer gebruikt als kleine eettafel. Met een paar comfortabele barstoelen aangeschoven zit je met elkaar heerlijk te genieten van een ontbijt in de warme ochtendzon. Op grotere terrassen zien we steeds meer complete barsets terug. Barsets zijn er van verschillende materialen in uiteenlopende kleuren, borrelen in een setting die compleet aansluit bij de inrichting van jouw


Bekijk hier alle barsets
Atessa loungeset
Tufo loungeset

Trend 4: Het hele jaar door loungen

All Weather en loungesets zagen we de voorbijgaande jaren al vaker terug in de tuin, in 2020 worden deze twee trends steeds vaker met elkaar gecombineerd. Om nóg meer van onze tuin gebruik te kunnen maken, worden loungesets bekleed met krachtige All Weather stof en voorzien van dikke All Weather tuinkussens voor optimale ontspanning op de loungebank.

Dat betekent niet alleen dat de avonden wat langer worden in de lente en de zomer, ook in het najaar en op zonnig winterdagen is de All Weather loungeset in jouw tuin the place to be. Kortom, dit jaar genieten we het hele jaar door van loungesets die perfect passen bij de stijl van elke tuin.


Bekijk hier alle loungesets

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01