• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Maximaal plezier, minimaal onderhoud: zo creëer je zelf je droomtuin

Een tuin waar je optimaal van kan genieten en waarbij je zo weinig mogelijk tijd verliest aan klussen en onderhoud? Yes please! Laat je inspireren en ontdek hoe je zelf je droomtuin kan creëren. Wij zetten je alvast op weg met een aantal tips.

Tip 1: Kies planten die weinig onderhoud nodig hebben

Maak zo snel mogelijk werk van een border met vaste planten zoals heesters, siergrassen en bodembedekkers. Zodra alles mooi dichtgegroeid is, zal je amper nog moeten wieden. Hou je van hagen? Kies dan voor wintergroene soorten die hun bladeren niet verliezen, dat scheelt een hoop opruimwerk.


Tip 2: Tuin + keramiek = topduo!

Op zoek naar een buitenmateriaal dat mooi, klassevol én onderhoudsvriendelijk is? Kies dan voor keramiek. Keramiek is immers 100% krasbestendig en ongevoelig voor vuil en alle mogelijke vlekken, zoals vet, wijn, zuren… Ideaal dus als terrastegel (laat die bbq maar komen!), maar ook als tafelblad is keramiek een echte aanrader. Voor een instant designgevoel zonder zorgen!

Tip 3: Duurzame sfeerbrenger gezocht? Ga voor teak!

Hou je van een warme en natuurlijke uitstraling in de tuin? Dan is teak vast iets voor jou. Dit natuurlijke materiaal is bijzonder goed bestand tegen weersinvloeden, en vormt dus een mooie en duurzame keuze voor je terras of tuinmeubilair. Aan jou de optie of je het materiaal natuurlijk laat vergrijzen of – mits een jaarlijkse behandeling – zijn bruine kleur laat bewaren.

Extra tip: Wel de looks, niet het werk? Kies dan voor meubels in polywood, een kunststof met de – blijvende - warme look van teak.

Tip 4: Creëer verschillende ‘kant-en-klare’ hoekjes om te relaxen

Maak van je tuin een klein paradijsje, met overal hoekjes die volledig zijn afgestemd op al je noden: een gezellige loungehoek in het zonnetje (vergeet de parasol niet!), een praktische eet- en werktafel (inclusief wifi), een speelplekje voor de kinderen, een knusse zithoek rond de tuinhaard… Richt elk hoekje meteen in met de juiste meubels en accessoires (denk ook aan sfeerverlichting), zodat je gewoon kan neerploffen en genieten.

Tip 5: Kies voor praktische tuinmeubelen die makkelijk te onderhouden zijn

Van zodra de lente zich aandient, vraagt je tuinmeubilair ook weer om een grondige schrobbeurt. Om te vermijden dat je elk jaar opnieuw die groene schijn van je ligstoelen moet schuren, kan je kiezen voor materiaal dat niet alleen mooi is, maar ook makkelijker in onderhoud. Aluminium is bijvoorbeeld licht en elegant, maar ook ijzersterk, slijtvast en bestand tegen corrosie. Ideaal dus voor tuinstoelen, tafels en loungesets. Maar ook volkeramische tafelbladen, kuipstoeltjes in kunststof en tuinsets in polywood zijn goede keuzes.

Extra tip: Investeer in een goede beschermhoes voor je tuinmeubilair, om het extra te beschermen tegen vocht en vuil.

Klaar om jouw droomtuin te creëren met deze toppers?

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01