• 30 Exterioo showrooms

  • Gratis thuis bezorgd

  • Bereikbaar van 9u tot 20u (ma-zat)

  • Tot 5 jaar Exterioo garantie

Zo haal je alles uit je kleine tuin of terras

Gezelligheid zit hem vaak in de kleine dingen. Maar hoe doe je dat: een klein of smal koertje inrichten? Met deze 4 gouden tips haal je het maximum uit je beperkte lapje grond!

1. Omarm de vorm van je tuin

De eerste regel bij het decoreren van een terras of tuin met een afwijkende vorm, is kiezen voor meubels die die bizarre vorm omarmen. Op een langgerekt terras van amper twee meter breed past geen normale tuintafel, maar wel een lang, smal exemplaar of een moderne bartafel. Als je tuin een klein vierkant is, ga je beter voor een ronde tafel die de ruimte mooi opvult. 

2. Kies voor plooibaar en stapelbaar

Een andere slimme manier om veel gezelligheid te creëren op een klein plekje is door te kiezen voor uitklapbare of stapelbare meubels. Heb je een tafel voor zes personen, maar eet je meestal maar met zijn tweeën? Ga dan voor stapelbare stoelen die je kan opbergen als je ze niet gebruikt! Of kies simpelweg voor een kleinere tafel en schaf je daarnaast een klein, uitklapbaar tafeltje aan die je alleen opstelt als je bezoek hebt. Zo win je kostbare vierkante meters zonder in te boeten op comfort.

3. Speel met licht en schaduw

Een ruimte zo efficiënt mogelijk benutten, betekent ook spelen met licht en schaduw. Je wilt er tenslotte zalig kunnen zonnen, maar ook voor de middagzon kunnen schuilen tijdens het eten. Daarvoor is een parasol een must-have. En die hoeft echt niet veel plaats in beslag te nemen!

Als je kiest voor een zweefparasol, kan je je parasolvoet aan de zijkant van je tuin of terras plaatsen. Van hieruit kan je hem dan naar hartelust meedraaien met de zon. Wie een staande parasol wil, kiest best voor een parasolvoet op wielen. Zo kan je je parasol makkelijk verplaatsen als je kinderen buiten willen spelen of je een groter etentje organiseert. 

4. Durf groot te dromen

Een laatste goede raad voor wie beperkt is in buitenruimte: blijf groot dromen. De grootste valkuil van kleine ruimtes is dat je er alleen maar kleinschalige ideeën in durft uit te werken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Met een beetje creativiteit en paswerk kan je ook op je kleine koertje je gedroomde loungeset of zomerbar plaatsen.

Klaar voor veel gezelligheid op jouw klein lapje grond?

©2022 Exterioo Tuinmeubelen - OVS Garden BV - Kvk-nummer: 67020739 - BTW-nummer:NL8567.96.840.B01